relentlessreckless.blogg.se

underbar onsdag

Kategori: Allmänt

 
 
Köpte lite fika och ett tackkort innan jag svängde förbi Tommys trafikskola. Jag hade sagt till min underbara körlärare Linda att jag skulle till Umeå och övningsköra hemma massa samt förmodligen ha uppkörning där. Nu gick jag förbi för att personligen tacka för all hjälp och meddela att jag inte längre kommer vara där varje dag haha. Jag bytte trafikskola efter ha varit väldigt missnöjd med min tidigare. Linda har verkligen varit en klippa. Hon var nyss färdig med sin utbildning när jag började där och först var jag orolig då jag antog att hon inte hade så mycket erfarenhet men oj vad jag hade fel. Hon var så engagerad samt stärkte mitt självförtroende. Från att jag var jätteorolig att köra mitt i centrala Göteborg där det är som värst, till att jag blev jättelugn. Jag skriver detta här så att om någon googlar på deras trafikskola så ska de se detta. Rekommenderar den starkt. ♥
 
Nu ska jag svira om och fixa mig inför kvällen. Hoppas alla får en underbar Valborg!
 
 
 

i don't mind all your bad weather

Kategori: Allmänt

 
Ligger och lyssnar på underbar musik och tänkte sova snart. Ville bara kika in här och säga hej. Så skönt att vara hemma i Göteborg igen... 
Jag och Mickis mötte upp trevligt sällskap igår på rockbaren för att fira lite. Slutade med att vi var ute hela natten och rände haha. Random kväll med väääldigt mycket skratt. Ikväll fick jag även träffa Ellen och Sigge som kom hit för lite catch up. Imorgon är det valborgsfirande som gäller. 
 
 
 

madness

Kategori: Allmänt

 
Igår bara några minuter efter jag har varit här och gått med vovve har det alltså skett ett mordförsök? 
Här som jag har gått förbi ca 4-5 gånger per dag. Det ställe i Umeå som är typ det lugnaste, och det ställe du verkligen inte förväntar dig ska hända något. På lugna ön. Vad hände med trygga Umeå? This is scary.

sexualbrott och rättssäkerhet

Kategori: Allmänt

 
Läste precis om denna artikeln om att en man frias efter 10 år i fängelse efter felaktig dom. Alltså detta gör mig så otroligt upprörd. Oskyldigt dömda eller människor som får lida och ta konsekvenserna av ett idiotiskt utredningsarbete.
 
I princip hela tiden ser jag media, bloggar och vänner på facebook likt en lynchmobb storma och kritisera människor som inte blir dömda till det dom är anklagade för. Lyssna nu kära medmänniskor. INGEN ska behöva bevisa sin oskuld, du är oskyldig till motsatsen är bevisad inte skyldig till motsatsen är bevisad. Kan inte folk vara lite källkritiska någon gång? Media vinklar domarna otroligt mycket. Om du vill spekulera i hur vidare domstolen har fattar rätt beslut, LADDA NER DOMEN och läs den från början till slut. 
 
Sen måste folk förstå att bara för att vi lever i Sverige och vi tror att vi har ett rättssäkert land så betyder inte det att folk inte kan bli oskyldigt dömda. De som sitter i domstolarna är vanliga människor som har andra saker att tänka på ibland och som oftast blir påverkade av media eller ibland beter sig helt åt helvete. De är människor som kan göra misstag, bilda förutfattade meningar och bli påverkade av varandra eller av trycket utifrån. Även polisen och åklagaren kan göra både medvetna och omedvetna fel. Det enda som cirkulerar i deras tankar är att dom ska hitta bevis för att den åtalade ska bli dömd. De ställer inte ens sig frågan om den ö.h.t kan vara oskyldig. I Sverige har vi en rad katastrofalt felaktiga domar och polisutredningar som har inneburit katastrofala konsekvenser för den åtalade. Folk som resonerar att i Sverige går det inte att dömas utan bevisning, ni har helt fel.
 
Speciellt i sexualbrott och våldtäktsmål. Det finns så otroligt många kvinnor, barn osv som råkar ut för våldtäkter och det är förjävligt. Det är fruktansvärt hur många våldtäktsmän som ibland har gått fria p.g.a otillräcklig bevisning MEN det är också fruktansvärt när människor blir oskyldigt dömda för våldtäkt. Våldtäkt också som är det vidrigaste brottet du kan begå i samhället, våldtäktsmän är betydligt mer hatade än mördare.
 
"Flera av landets främsta brottmålsadvokater och rättsexperter slår larm om att rättssäkerheten hotas. 
Allt fler riskerar att bli oskyldigt dömda - särskilt stor är risken vid sexbrott."
 
Det värsta övergreppet en stat kan göra mot en människa är att döma dig för ett brott du inte har begått. 
 
Föreställ dig att du lever ett normalt hederligt liv och är en god medmänniska. Du gör sällskap med en tjej hem från krogen som du inte känner och det slutar med att ni har ett one night stand. 
Dagen efter hämtar poliser dig, säger inte varför, kastar dig i häktet och du har ingenting att säga till om. 
Du får reda på att du är anmäld för våldtäkt. Vecka efter vecka går, du känner dig allt mer hjälplös och rädd för att dina nära och kära inte ska tro dig. Du försöker säga att du är oskyldig men det hjälper inte, det säger alla som är anklagade. Åklagaren gör allt för att sätta dit dig så det ska se bra ut på statistiken så istället för att utreda vad som faktiskt hände gör åklagaren allt för att motarbeta dig.
Du lever på hoppet om att allt ska bli bra för du har ju faktiskt inte gjort något men sen en dag kommer faktiskt domen. De säger att du är skyldig. 2-3 år i fängelset. Din överklagan hjälper inte heller. De anser att målsägaren är mer trovärdig. Hatet på nätet mot dig stormar, de kallar dig en kvinnohatande våldtäktsman och alla vänder sig emot dig. När du förklarar att du är oskyldig hänvisar de till att "du blev inte dömd utan bevisning". Folk säger det utan att ens ha läst domen, och hela utredningsarbetet är sekretessbelagt så alla felsteg mörkas.
 
 
Många anser att kvinnor aldrig skulle få för sig att ljuga om en våldtäkt men det är fel. Det är vääldigt väldigt ovanligt. Men det har hänt, många gånger för mycket. En gång är en gång för mycket. Man spekulerar i varför och det kan röra sig om hämnd, eller att kvinnan har varit otrogen och försöker mörka det genom att säga att hon blev våldtagen osv. Att inte tro att kvinnor kan ljuga om det är som att säga att det inte finns några kvinnor som är sjuka i huvudet. Precis som det finns idioter till män finns det idioter till kvinnor, och det är p.g.a av dessa som ljuger att offret behöver ifrågasättas. Vi kan inte låta EN ENDA till bli oskyldigt dömd. Det får inte hända. Därför hellre fria än fälla. Därför så måste vi förstå domstolen när de friar för att det är ord mot ord. Oskyldig till motsatsen är bevisad. Okej? 
 
Nu kom vi in väldigt mycket på våldtäktsmål men jag menar bara ö.h.t tro inte på allt ni läser i media, var källkritiska, förstå att svenska rättssystemet har många brister, tänk inte så fort någon är häktad att den är automatiskt skyldig och killar: Var försiktig med vem du har ett one night stand med. 
 
Har inte orkat läsa igenom texten efter stavfel och måste kila iväg nu så ha överseende om det blev flummigt.

livet

Kategori: Allmänt

 

cat_mjaw

Kategori: Allmänt

 
 

what was i thinkin'? Ah who cares, i'm maaashed.

Kategori: Allmänt

 
 Snälla låt denna helvetesvecka gå snabbt så jag kan lämna den bakom mig.

amazing_lanadelrey

Kategori: Allmänt

har ingen plats att kalla hem i detta pissiga vårregn

Kategori: Allmänt

hemma i umeå

Kategori: Allmänt

 
Är ju i mina hemtrakter just nu. Kul att få träffa nära och kära. Igår hade vi det jättetrevligt hos Alice med härliga tjejer. Vi drog på five sen men där blev inte jag kvar länge haha, kände mig verkligen inte hemma där med alla 18åringar ;p Drog väl hem efter sisådär trekvart ;) Men verkligen superhärligt att få träffa min älskade vän Alice igen som jag inte träffat sen nyår. ♥
 
 
 
 

1,2,3 drink

Kategori: Allmänt