relentlessreckless.blogg.se

.

Kategori: Allmänt

Alltså wow.
 
 
 
 

>

Kategori: Allmänt

Idag har jag äntligen varit ledig efter ett par hårda dagar. Nästa vecka blir dock ännu värre. Kommer i princip jobba dygnet runt från tisdag-lördagkväll. För er som undrar hur det kan gå till så är det så att jag jobbar 24 timmars pass på mitt vanliga jobb, och just nästa vecka har jag även 3 st barnvaktspass inbokade emellan mina jobbpass. 
 
Anyway, vilken härlig dag jag har haft ändå. Började dagen med en köpp kaffe och en långpromenad med min favoritpodcast i solen. När jag kom hem åt jag en stor frukost och sprang vidare på ett spinningpass följt av ett corepass. Nu har jag lagat mat och städat undan lite, hällt i mig kaffe och ska iväg på dagens Yoga. Har blivit helt besatt av den yogan nu, igår var jag också iväg på ett yogapass. Att skaffa mig ett gymkort på SATS är den bästa investeringen jag någonsin gjort, i mig själv. Det är värt varenda öre kan jag säga er!
 
Påtal om SATS så har de många bra recept på deras hemsida om man är medlem. Hittade ett vegetariskt recept som jag testade på idag, som var faktiskt jävligt god (för att vara så nyttig d.v.s). Purjolök- och fänkålssoppa.
You need (4 port): 
  • 2 stora fänkål
  • 1 stor purjolök
  • 3 msk olivolja till stekning
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ca 8 dl vatten + 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl matlagningsgrädde
 
Jag är inte den som brukar lägga upp recept haha, för jag suger på att laga mat. Däremot så skulle jag gärna vilja uppmuntra fler att testa på mer vegetarisk mat. Så allt för att peppa de få som läser min blogg att äta mer vegetariskt. För din hälsa, miljön och framför allt djurens skull. Lolz enough serious talk nu. Såhär enkelt gjorde man denna:

Grovhacka fänkål och purjolök, fräs i olja i en stor kastrull i 2-3 minuter. Krydda med salt och peppar.

Tillsätt vatten (så att fänkål och purjolök precis täcks) och buljongtärning. Låt sjuda under lock i ca 10 minuter.

Grovhacka och torrosta hasselnötterna till garneringen.

Dra bort kastrullen från plattan och mixa soppan i en matberedare/blender. Tillsätt grädden och rör om.

Garnera soppan med torrostade hasselnötterna och servera med bröd och pålägg.

 
Nu tar jag inte åt mig äran här, detta recept är kopierat från deras hemsida som sagt haha. 
 

Höst och lyckokänslor

Kategori: Allmänt

 
Det var längesen min kropp mådde såhär bra som den gör nu. Träningen har gjort sitt och jag är fylld av lyckokänslor i hela kroppen. Jag har varit ute och roat mig men inte behövt supa mig full. Jag har bättre sömn och har skaffat mig en självdisciplin haha. Igår och idag var jag på yoga igen och vilken skillnad det är nu. Att jag inte testat detta innan är en skam, fy vad jag mår bra av detta. Känner mig tusen gånger lättare och smidigare efter ett yogapass samtidigt mer harmonisk. Sen har jag tränat spinning idag också och konditionsmässigt märker jag också extrem skillnad. Nu ska jag alldeles strax sova för imorgon har jag en fullspäckad dag.
06.45 - 07.15 Spinning
07.15 - 08.15 Core
09.15 Frukost och kursregistrering med företaget jag jobbar hos
10.00 - 17.30 Utbildning 
17.30 -> fram till onsdag kl 14.00 jobbar jag sovande jour och onsdagens arbetspass på samma gång. Sen direkt efter jobbet ska jag på ett annat informationsmöte/utbildning. Blö, tur en del av det är väldigt kul iaf.
Hoppas ni har en fin vecka.

floats perfectly

Kategori: Allmänt

 
 
Jag mår otroligt bra just nu. Har haft en bra vecka med mycket träning och fått mycket gjort. Idag har vi möblerat om min lägenhet för 7de gången typ på två veckor. Haft lite panik hur jag vill ha det, min lägenhet är rätt så svår att möblera då det är mycket fönster och dörröppningar, och även att vissa väggar är lite assymetriska. Svårt att förklara men det blir svårt vilket som, men idag hittade vi en bra lösning som fungerar. Nu ska jag bara fixa en massa tyger att hänga upp runt min säng så ska jag sova som en prinsessa...
 
Igår kom Mickis hit för en mysig tacokväll. Dock är det typiskt oss att komma på att dra ut i sista sekund. Blev inte så mycket alkohol men somnade ändå rätt så sent. Hade väldigt trevligt iaf! Idag förutom att ha möblerat om så har jag sett på handboll och tränat yoga. Helvete vad svårt och jobbigt det var, men det var ju inget nybörjarpass direkt. Jag ska ge det ett par gånger.