relentlessreckless.blogg.se

>

Kategori: Allmänt

Idag har jag äntligen varit ledig efter ett par hårda dagar. Nästa vecka blir dock ännu värre. Kommer i princip jobba dygnet runt från tisdag-lördagkväll. För er som undrar hur det kan gå till så är det så att jag jobbar 24 timmars pass på mitt vanliga jobb, och just nästa vecka har jag även 3 st barnvaktspass inbokade emellan mina jobbpass. 
 
Anyway, vilken härlig dag jag har haft ändå. Började dagen med en köpp kaffe och en långpromenad med min favoritpodcast i solen. När jag kom hem åt jag en stor frukost och sprang vidare på ett spinningpass följt av ett corepass. Nu har jag lagat mat och städat undan lite, hällt i mig kaffe och ska iväg på dagens Yoga. Har blivit helt besatt av den yogan nu, igår var jag också iväg på ett yogapass. Att skaffa mig ett gymkort på SATS är den bästa investeringen jag någonsin gjort, i mig själv. Det är värt varenda öre kan jag säga er!
 
Påtal om SATS så har de många bra recept på deras hemsida om man är medlem. Hittade ett vegetariskt recept som jag testade på idag, som var faktiskt jävligt god (för att vara så nyttig d.v.s). Purjolök- och fänkålssoppa.
You need (4 port): 
  • 2 stora fänkål
  • 1 stor purjolök
  • 3 msk olivolja till stekning
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ca 8 dl vatten + 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl matlagningsgrädde
 
Jag är inte den som brukar lägga upp recept haha, för jag suger på att laga mat. Däremot så skulle jag gärna vilja uppmuntra fler att testa på mer vegetarisk mat. Så allt för att peppa de få som läser min blogg att äta mer vegetariskt. För din hälsa, miljön och framför allt djurens skull. Lolz enough serious talk nu. Såhär enkelt gjorde man denna:

Grovhacka fänkål och purjolök, fräs i olja i en stor kastrull i 2-3 minuter. Krydda med salt och peppar.

Tillsätt vatten (så att fänkål och purjolök precis täcks) och buljongtärning. Låt sjuda under lock i ca 10 minuter.

Grovhacka och torrosta hasselnötterna till garneringen.

Dra bort kastrullen från plattan och mixa soppan i en matberedare/blender. Tillsätt grädden och rör om.

Garnera soppan med torrostade hasselnötterna och servera med bröd och pålägg.

 
Nu tar jag inte åt mig äran här, detta recept är kopierat från deras hemsida som sagt haha. 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: